Παρασκευή, Φεβρουαρίου 08, 2008



καλό μήνα!


είπα? δεν είπα. Πάει κι αυτός ! Ο μήνας δηλαδή. Ο προηγούμενος.


Εννοείται! 1ος της νέας χρονιάς.


Εν έτι 2008. 8ος της 3ης χιλιετίας μ.Χ . 8ος και του 21ου αιώνα.


Πολλά νούμερα μαζεύτηκαν. Νούμερα γενικώς!


Νούμερο. Μπορεί να είναι πολύ συγκεκριμένο, 16566998128 π.χ. και ταυτόχρονα πολύ αφηρημένο. Ωραίο το Νο 16566998128 είναι το Νο 16566998128, αλλά τι είναι το Νο 16566998128?


"Όλα είναι μαθηματικά" λέγανε οι καθηγητές μου στο λύκειο. Νούμερα δηλαδή και πράξεις Νούμερων!! Δεν ήμουν καλή στα μαθηματικά. Γι' αυτό και του Κλασσικού αργότερα.


"Στα σύννεφα αδελφές μου, στα σύννεφα. Εκεί δεν έχει νούμερα και πράξεις αυτών. Μόνο θεωρίες αναπόδεικτες, ιδέες, όχι απαραίτητα εφαρμόσιμες, και όνειρα, ελεύθερα έτσι & αλλιώς."


Χανόμασταν με NERUDA, ΛΟΥΝΤΕΜΗ, ΚΑΒΑΦΗ, ΚΑΒΒΑΔΙΑ, ΛΟΡΚΑ. Στα σύννεφα με ιδέες. Κι αν σε κάποιον δεν άρεσαν τα συγκεκριμένα σύννεφα, άλλαζε γειτονιά. Τσουπ ! και σ' άλλο συννεφάκι. Χωρίς Νούμερα πάντως. Νούμερα είμαστε όλοι από μόνοι μας έτσι κι αλλιώς . άσχετο!


Μια θεωρία όμως μου βγήκε πολύ ρουφιάνα! Αυτή που λέει πώς ότι φοβάσαι το λούζεσαι? Αυτή ακριβώς. Με έριξε, πριν κάμποσες δεκαετίες σε κάποιο λογιστήριο


και πάνε τα συννεφάκια μου. Ας όψετε η άπονη μοίρα μου που μου έγραψε πως πρέπει να δουλεύω με τα νούμερα για να ζώ! Κατάντησα κι εγώ πρακτικότερη των πρακτικοτέρων, και βουρ στο μαγκανοπήγαδο. Κι αυτά τα Νούμερα που λες και θυμόντουσαν πόσο τ΄απεχθανόμουν κάποτε, να μου αποδεικνύουν καθημερινώς την σπουδαιότητα που έχουν εκτός σύννεφων και την αναγκαιότητά τους.


Φευ !!


Άλλαξε ο τρόπος που σκέφτομαι! Μήπως άλλαξα κι εγώ?